Stress

Jeg har særlig erfaring med arbejds-/stressrelaterede problemstillinger. Stress kan opleves på mange forskellige måder. Der vil ofte være fysiske symptomer som fx. hjertebanken, uro, vejrtrækningsbesvær, synkebesvær og mentale symptomer som søvnbesvær, irritabilitet, vrede, angst og tankemylder. Stres symptomer kan opleves som meget voldsomme og ubehagelige.

I et stressforløb arbejder vi både med at berolige nervesystemet for at finde tilbage til en tilstand af kontrol og ro. Og vi arbejder med at finde stressorer. De ting der har udløst din stress. Derudover arbejder vi med at finde en god balance i arbejde/fritid, som er bæredygtig for dig. Ofte har vi brugt strategier i vores liv i mange år som fx ”knibe ballerne sammen” og ”give den en ekstra skalle” med det mål, at så fik vi noget fra hånden og så blev presset mindre. I en moderne hverdag bliver presset ofte ikke mindre ved at vi giver den en ekstra skalle. Derfor vil vi i et stressforløb også se på gode strategier til at håndtere pres.

I et stressforløb arbejder vi altid både med kroppen og psyken. Stressen har et stærkt kropsligt udgangspunkt og udtryk. For at hjælpe kroppens alarmsystem i ro kan vi fx arbejde med meditationer, simple vejrtrækningsøvelser og enkle beroligende yogastillinger. Vi arbejder også med stressens tankemønstre og finder måder du kan berolige dine tanker på.

Når du begynder at arbejde med stressen kan du få styring og ro tilbage i dit liv.